Трифонов: Съставянето на кабинет в настоящата ситуация ражда зависимост

Снимка: БГНЕС

Това заяви лидерът на „Има такъв народ” Слави Трифонов

Съставянето на кабинет в такава ситуация е зависимост от тези, които са част от нещо, срещу което ние се бори. Ако направим правителство ще бъдем зависими и управлявани от партиите, които ни подкрепят.

Това заяви лидерът на „Има такъв народ” Слави Трифонов, след като от партията официално съобщиха, че щом получат проучвателния мандат, ще го върнат обратно на президента.

Изказването си Трифонов направи отново чрез Фейсбук профила си. Той отхвърли критиките и обвиненията, които дойдоха, след като обяви намерението да върне мандата.

Така е разпоредил суверенът, така е раздал картите. Ние нямаме възможността да съставим стабилен кабинет, защото нямаме необходимите брой депутати и партньори, посочи Трифонов.

По думите му съставянето на кабинет в подобна ситуация поражда само зависимост.

Не може да си позволим да бъдем зависими от доказано компрометирани политически субекти, които са алчни и не стават. Не може да се създаде правителство в тази ситуация. Не може да има стабилно правителство, повтори Трифонов, сравнявайки ситуацията с автомобилна катастрофа.

Плюс това има и други възможности – следващият, който вземе мандата може да бъде подкрепен от друг. Те може спокойно да се съберат в името на това да спасяват държавата и тогава ще могат да правят своите планове и да реализират своите идеи, коментира още Трифонов.

В отговор на думите на премира в оставка Бойко Борисов, който по-рано го нарече „политически страхливец”, Трифонов заяви: Човек, който няма доводи използва квалификации и какво от това.

Според Слави Трифонов, ако неговата партия „Има такъв народ” не е участвала на изборите, сега отново на власт е щяло да бъде статуквото – ГЕРБ и техните патерици, БСП в опозиция, а ДПС с техните функции. С участието на ИТН цялата система се променя.

Какъв е проблемът да има избори – такъв е логичният път на демокрацията. Никой не бива да се страхува от прилагането на Конституцията, заяви още Трифонов и подчерта, че докато се наместват нещата ще бъде малко по-трудно.

Предсрочни, следсрочни – каквито и да са изборите, по-добре хората да участват, като участват, са управляващи, заключи той. /БГНЕС

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK