Три от Спортика останаха на скамейката при загубата от Норвегия

снимка: снимка: sportika.dir.bg, архив

България загуби с 0:3 от Норвегия в европейска квалификация по футбол за жени. На градския стадион в Ловеч нашите претърпяха шестото си поражение в група 3 и продължават да са без отбелязан гол във вратата на съперничките, като са инкасирали 19 в собствената си мрежа. Така българките останаха на последното място без спечелена точка, а норвежките се изкачиха на трето с 9 точки. 

Пред погледа на старши треньора на Литекс Христо Стоичков норвежките имаха превъзходство още от началото на мача. Българките разчитаха на контраатаки и в самия край на първото полувреме можеха дори да поведат в резултата, но пропиляха единственото си положение за гол. Преди това вратарката ни Роксана Шахънска отрази няколко голови възможности за гостенките. 

Втората част започна с надмощие на норвежките, но българките все по-често поглеждаха към вратата на Кнуфсен. В 69-ата мин. влязлата като резерва Кошулева след бърза контраатака отправи първия точен удар, но норвежката вратарка спаси. Минута по-късно обаче Норвегия поведе в резултата чрез Имс.

В последната минута на срещата влязлата като резерва Хансен вкара за 0:2, а пак тя в добавеното време оформи класиката 0:3. Трите състезателки на Спортика Гергана Мазнева, Станимира Мътарова и Кристина Петрунова останаха на резервната скамейка и не получиха доверието на селекционера от Благоевград Валентин Чакъров.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK

//