Трансграничен проект за 458 507 евро представиха в Гоце Делчев

снимки: Община Гоце Делчев

Проект „По-добър живот за децата в трансграничния регион” бе представен на нарочна пресконференция в Гоце Делчев. Проектът е финансиран чрез Инструмента за предприсъединителна помощ на Програмата за трансгранично сътрудничество България – Македония 2007 - 2013.

Бюджетът на проекта е 458 507.87 евро, а продължителността му е 24 месеца. Партньори по този проект са ОДЗ „Детелина”, Основно училище „Ванчо Прке” – Делчево – Македония и Община Гоце Делчев.

Сред основните цели на проекта са: намаляване на замърсяването на въздуха; подобряване на условията за учебен процес в ОДЗ „Детелина“ и ОУ „Ванчо Прке”; повишаване на обществената информираност за ползите от прилагане на мерки за енергийна ефективност при частни и обществени сгради; намаляване на разходите за електроенергия; подобряване на условията за живот в трансграничния регион и други.

Като дейности по проекта са предвидени строително монтажни работи в ОДЗ „Калинка” – Гоце Делчев и в ОУ„Ванчо Прке” – Делчево, а очакваният резултат е двете сгради да бъдат с подобрена енергийна ефективност. Освен това като резултати по проекта се очаква още да бъдат проведени два семинара в България и Македония, да бъдат намалени замърсяванията с въглероден диоксид /СО2/ с 250 тона/годишно, както и да се минимизират разходите за отопление.

Кметът на община Гоце Делчев Владимир Москов, заместник-кметът Валери Сарандев, представители на ОДЗ „Калинка” и   македонското училище - участник в проекта, присъстваха на презентацията.

 

снимки: Община Гоце Делчев

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK