Теренът на "Лидл" превърнат в сметище, кметът Камбитов разпореди почистването му, собствениците поемат разходите

Снимки: Община Благоевград

Кметът на община Благоевград д-р Атанас Камбитов разпореди да се почистят терените, собственост на Национална компания "Железопътна инфраструктура" и „Лидл”- България”, превърнали се в нерегламентирано сметище.

Въпреки че Община Благоевград няма абсолютно никакво отношение към собствеността, тъй като тя е частна, терените не могат да останат в такъв вид, още повече, че се намират в централната част на града, категоричен е градоначалникът. 

Експерти от общинския отдел „Екология” са се свързали със собствениците на двата терена - „Лидл” - България и НК "Железопътна инфраструктура", тъй като съгласно чл. 81, ал. 2 от Наредбата за управление на отпадъците когато причинителите на отпадъците са неизвестни, разходите по възстановяването на качествата на околната среда се поемат от лицата, на чиито имоти се намират отпадъците.

Всички разходи, които общинската фирма „Биострой” направи по време на почистването, трябва да бъдат възстановени от двамата собственици на терените, а не от общинския бюджет, предупредиха от кметската администрация.

На собствениците на имотите е отправено предупреждение да се погрижат за обезопасяването и поддържането на местата, за да се избегне ново образуване на сметище в района. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK