Съветници поискаха извънредна сесия в Кюстендил, председателят се укрива

снимка: infomreja.bg

Общинските съветници от Коалиция „Кюстендил” поискаха свикване на извънредна сесия на Общински съвет - Кюстендил. Документите за това са депозирани още в четвъртък, но до този момент не е открит председателят на местния парламент инж. Стоян Стоилов.

По думите на Васил Иванов, ако той не предприеме необходимите действия, сесия ще бъде свикана след изтичане на седемдневния срок от внасяне на искането в деловодството на общината.

Съветниците от Коалиция „Кюстендил” настояват в дневния ред да влязат 13 точки, сред които са актуализацията на бюджета за 2011 г., изпълнението на бюджета за 2012 г., структурата на община Кюстендил, изпълнението на извънбюджетните сметки, обсъждането и разглеждането на върнатите от кмета решения и др.

"Ако в 7-дневен срок, тоест до четвъртък, не бъде свикана сесия от председателя, ние ще изпълним също законовите си правомощия и ще свикаме сесия в 7-дневен срок след срока, в който е длъжен председателят да свика сесията.

"От четвъртък досега председателят не се е появявал на работното си място. Не може да осъществим какъвто и да било контакт със Стоян Стоилов", коментира и общинският съветник Михаил Хаджийски.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK