"Сърчицата" на М. Карпатова изпяха емблематични песни от български композитори

Снимка: Infomreja.bg

Концертът се състоя в парка на Гоце Делчев

И тази година Детска вокална формация „Пеещи сърца“ достави на гоцеделчевската публика незабравимо удоволствие. Подготвени от оперната певица и музикален педагог Мариана Карпатова, децата изпяха емблематични песни от български композитори, преобладаващо от Хайгашод  Агасян. Те пяха за България, за добротворството, разбирателството, толерантността…

На импровизираната сцена в парка на града застанаха дечица между 7 и 11-годишна възраст от Гоце Делчев, Корница, Мосомище, Копривлен, София, обединени от любовта към пеенето. Именно тя ги накара  да отделят част от ваканционните си дни, за да обогатят своите музикални познания и под ръководството на вещ преподавател  да усвоят много нови песни.

А лъчезарната Мариана Карпатова не само дирижираше малките хористи, но чудесно се справи и с ролята на водеща. Насочвайки към темата на всяка следваща песен, тя прочете кратки поучителни разкази за ролята на протегнатата ръка в живота. Силно въздействащи бяха и откровено споделените от нея моменти от личния й живот – ярко доказателство за огромното значение на навреме оказаната помощ.

Присъстващите останаха доволни и от новината за поредния образователен концерт, който ще се състои в самото начало на тазгодишния фестивал на камерната музика „Неотъпкана пътека“ – на 4 август от 16 часа в сградата на Неврокопската митрополия. На него ще бъдат представени за първи път музикалните инструменти флейта и арфа.

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK