Студенти от ЮЗУ с изложба в навечерието на студентския празник

Снимка: ЮЗУ

Изложбата бе открита от ръководителя на катедра

Студентска изложба „Празнуваме заедно“ бе открита в Арт салона на Радио Благоевград. Експозицията включва 42 творби на 25 студенти от Факултета по изкуствата на ЮЗУ „Неофит Рилски“, съобщават от институцията.

Изложбата бе открита от ръководителя на катедра „Изобразително изкуство“ проф. д-р Емил Куков и директора на Радио Благоевград Рина Далева. 

Проф. Куков отбеляза, че е традиция студентите от ЮЗУ „Неофит Рилски“ да представят изложба в навечерието на студентския празник – 8 декември. Той подчерта, че тази година изложбата е по-специална, защото е посветена на три важни годишнини – 30-годишнината от създаването на специалност „Педагогика на обучението по изобразително изкуство“, 25-годишнината на специалност „Мода“ и 49-годишнината на Радио Благоевград. 

Рина Далева поздрави участниците в изложбата и отбеляза, че все повече произведения на изкуството се представят в Арт салона на Радио Благоевград. Тя пожела успех на младите творци и отправи покана към тях за самостоятелни изложби. 

Гостите в Арт салона на Радио Благоевград имаха възможност да се насладят на разнообразни творби от различни видове и жанрове на изобразителното изкуство – живопис, графика, дърворезба, рисунки, модни скици, модна фотография, рекламен дизайн и др. 

Изложбата бе организирана от катедра „Изобразително изкуство“ към Факултета по изкуствата на ЮЗУ „Неофит Рилски“ съвместно с Радио Благоевград.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK