Станишев на конгреса на ПЕС: Тези избори са решаващи за посоката, по която ще поеме Европа

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Сергей Станишев е бивш председател на ПЕС и настоящ евродепутат

Пълна заетост на младите хора, механизъм за застраховане при безработица и защита на земеделските производители от нелоялната конкуренция на трети страни са сред мерките, залегнали в Манифеста на европейските социалисти. Той беше гласуван на конгреса на партията в Рим и съдържа посланията на европейската левица за вота през юни. 

Сред мерките, които европейската левица ще предложи на избирателите през юни, са пътна карта за качествени и по-добре платени работни места, премахване на разликите в заплащането между мъже и жени и на детската бедност.

Манифестът съдържа мерки в подкрепа на Зелената сделка, борбата с енергийната и с транспортната бедност, високите цени на енергията, както и срещу телефонните и интернет измами. Социалистите се обявяват и за Европейски здравен съюз и справедливо и прозрачно ценообразуване при лекарствата.

Европейските леви призовават за пълно и незабавно приемане на България и Румъния в Шенген, за осигуряване на засилени външни граници на ЕС, които да защитават безопасността и правата на гражданите.

ПЕС гласува в подкрепа на Украйна, като в изказванията на конгреса беше изключен варианта за участие с жива сила. Левите се обявяат за прилагане на ефективна политика на разширяване на ЕС и  постигане на справедливо решение за две държави между израелци и палестинци.

„Тези избори са решаващи за посоката, по която ще поеме Европа“, заяви бившият председател на ПЕС и настоящ евродепутат Сергей Станишев. /БНР/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK