Среднощно авторали в Горно Дряново по чудо не взе поредна жертва на пътя

снимка: infomreja.bg, архив

18-годишният Белял Мутаджиков от гърменското село Горно Дряново вместо на днешния ден е да е в горското училище във Велинград за откриването на първия учебен ден, е настанен в болницата в Гоце Делчев, потрошен след тежка катастрофа.

Около 2 часа тази нощ група младежи от Горно Дряново след среднощна запивка решили да си направят и среднощно рали с  автомобили.

Пиян с 1.06 промила алкохол, зад волана на лек автомобил "Фолксваген Голф” седнал и 18-годишният Белял Мутаджиков. На пътя между селата Горно Дряново и Ковачевица управляваната от него кола заради високата скорост се завъртяла и се блъснала в електрически стълб вдясно от пътя.

Вследствие на инцидента, той е приет по спешност и опасност за живота в болницата „ Иван Скендеров” в Гоце Делчев с тежка луксация на тазобедрената става и множество охлузвания.

"Състоянието на пострадалия се подобрява и може да се каже, че вече не е критично", съобщиха от лечебното заведение. 

На младежа обаче му предстоят няколко операции и дълъг престой в болница. Очаква се още днес той да бъде транспортиран в столична клиника.

Освен пиян, младият водач е управлявал автомобила си по време на среднощното рали и без обезопасителен колан. 

"Просто е извадил голям късмет", коментираха полицаи, имайки предвид високата скорост, с която се е забил в електрическия стълб 18-годишният тийнейджър Белял Мутаджиков, който е втори курс в лесотехническия университет във Велинград. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK