Спортист на община Сандански за 2021 г. е Любомир Епитропов от Плувен клуб „Вихрен“

Снимки: Община Сандански

Община Сандански отличи най-добрите спортисти за 2021 г.

Емоционална вечер, посветена най-добрите спортисти, събра изявени имена в спорта, които със своите успехи, усилия и труд прославиха и прославят град Сандански, непрекъснато се развиват и печелят успех след успех.

Кметът на община Сандански – Атанас Стоянов, поздрави всички в залата за смелостта, енергията и успехите, с които санданчани се гордеят.

Тези успехи се превърнаха в празник и най-добрите бяха наградени!

Спортист на 2021 г. стана Любомир Епитропов, който се класира на полуфинала на Олимпийските игри в Токио 2021, където завоюва 15-о място. Спечели и 13-о място на Европейското първенство по плуване мъже на 200 м бруст и първо място на Държавното първенство мъже. В момента Епитропов се състезава и цял Сандански стиска палци за нови успехи.

Второ място спечели отново плувец от ПК „Вихрен“ – Петър Мицин, който грабна 4-то място на Европейското първенство за юноши, 2-ро място на Международния турнир Comen Cup и 1-во място на Държавното първенство по плуване на 200 и 400 св. стил.

Достойно, на трето място се нареди плувецът на ПК „Сандански“ – Йордан Янчев, който спечели две първи места на Gran Prix Burgas и първи места на Държавното първенство по плуване мъже.

Пръв сред равни и треньор на годината стана Николай Вакареев от Плувен клуб „Вихрен“, който наред с всички успехи, тази година изпрати свой възпитаник на летните олимпийски игри.

При децата до 15 години, първо място спечели СТИЛИЯН ДЖОРОВ от Спортен клуб „Би реал“, второ – КАЛОЯН ПОДГОРСКИ от ПК „Сандански“ и трето – ЙОРДАН КОТРУЛЕВ от СК „Би реал“.

С титлата ОТБОР НА 2021 г. се окичи СПОРТЕН КЛУБ „БИ РЕАЛ“ Сандански, с треньори Кирил и Янко Ханджийски.

За високи спортни постижения и принос в развитието на спорта бяха връчени специални награди на Петър Додушев, Николай Бойчев, Валентин Митрев и Кирил Филипов.

На церемонията присъстваха Николай Шаламандов – председател на Общински съвет - Сандански, Александър Томов – носител на три олимпийски медала и почетен гражданин на Сандански, футболистите от ФК „Вихрен“ – ветерани и юноши, и Николай Марков – директор на Спортно училище „Пейо Яворов“.

Грациите от Клубовете по художествена гимнастика „Вихрен“ и „Гранд“, както и Клуб за източни бойни изкуства „Спартак“ и Баскетболен клуб „Вихрен“ направиха впечатляващи демонстрации.

С минута мълчание всички в залата почетоха паметта на Людмил Карамитов и Соня Митрева – спортни деятели и хора, оставили трайна следа във физическото възпитание и спорта в община Сандански.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK