Собственикът на “Евробаскет” Румен Митов хвърли бялата кърпа

снимка: ekipnews.com

Благоевградският бизнесмен Румен Митов спира издръжката на БК “Евробаскет”. Митов е споделил на треньора в клуба Георги Кайнакчиев, че се отказва от поста и няма да финансира отбора и школата. Той е дал правомощия на Кайнакчиев сам да търси спонсори за издръжката на клуба.

Румен Митов е изп. директор на ПСК "Старт" АД, а Евробаскет е част от дружеството. В официалните документи, като ръководител на Евробаскет фигурира името на сина на Румен Митов, Валентин Митов. Той обаче живее в чужбина и няма възможност да изпълнява функциите на ръководител.

В момента клуба има отбор за момчета до 14 години, които трябваше да започнат участие в пролетния дял на първенството. Поради липса на пари, този отбор по всяка вероятност ще преустанови участието си в тази група. През 2008 година Румен Митов обяви, че спира да се занимава с баскетбол. След няколко години във втория ешелон представителният тим на Старт бе разпуснат. Постепенно беше свита и детско-юношеската школа. Остатъкът от нея в момента се подвизава в новосформирания „Евробаскет", който е финансиран от ПСК „Старт".

Впоследствие Валентин Митов стартира пилотен проект на ПСК "Старт" АД в Благоевград с организирането на първата по рода си Югозападна Аматьорска баскетболна лига "Старт". Част от целите на лигата бяха да се възроди интересът към баскетбола на територията на града, да се обедини баскетболната общественост, както и да се помогне за бъдещото изграждане на професионален мъжки отбор, който да се включи в Държавното първенство по баскетбол, организирано от БФБ. Това обаче си остана само като добро пожелание.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK