Сняг в Северозапада блокира камиони

Снимка: Infomreja.bg

Тежкотоварните машини са били закъсали на обхода на Монтана

Закъсали ТИР-ове спряха за няколко часа движението на околовръстния път на Монтана. В района снежната покривка е към 4-5 сантиметра.

Тежкотоварните машини са били закъсали на обхода на Монтана, на международен път Е79, в района на бившата камгарна фабрика. С помощта на "Гражданска защита" ТИР-овете са изтеглени и движението за „Дунав мост 2“ за Видин и Враца е възстановено,съобщава БНР.

"На прохода "Петрохан" лека кола се е ударила в дъската на снегорин. Няма пострадали", съобщи областният управител на Монтана Ивайло Антонов.

"Петрохан" е почистен и опесъчен. Над 30 машини са ангажирани със снегопочистването на републиканската пътна мрежа в Монтана. Тази сутрин токът е спрял в село Дълги Дел, община Георги Дамяново. Екипи отстраняват повредата.

Във Врачанска област, за която също е обявен червен предупредителен код, засега зимната обстановка не създава особени проблеми. Пътищата от републиканската мрежа се почистват и са проходими при зимни условия. Ограничено е движението на превозни средства над 12 тона в района на Бяла Слатина.

Във Враца през нощта обилните валежи от дъжд преминаха в сняг. Въпреки, че все още се топи, вече се натрупва снежна покривка, която е около 5 см. От тежкия сняг има скършени клони по пътя към село Чирен. Сутринта за няколко часа без ток бяха отделни абонати в общините Враца и Бяла Слатина. Засега няма данни за проблеми с електрозахранването в областта. В района на Бяла Слатина е ограничено движението на тежкотоварните камиони.

В готовност за почистване на републиканските пътища във Врачанско, които са с обща дължина 680 км, са 80 машини. За спрявяне със заледяването на пътната настилка са осигурени необходимите инертни материали и химикали.

В София времето засега не създава проблеми. Извършва се обаче обработка със смеси против заледяване на стръмни участъци в кварталите "Бояна" и "Горна баня". Рано тази сутрин са опесъчени и пътищата в планината Витоша - от квартал "Драгалевци" до хижа "Алеко" и от "Бояна" до местността "Златните мостове". От Столичната община заявиха, че са в готовност 115 машини за почистване на сняг. Градският транспорт се движи нормално.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK