След инцидента с дете в "Струмско": Проверяват града за опасни съоръжения

Снимка: Infomreja.bg

Табелата стои повече от 10 години, свързана е с европейски проект

Отстранена е табелата, която изпрати в „Пирогов“ 12-годишното момче от Благоевград, карало тротинетка по ул. „Освобождение“ в квартал „Струмско“.

„Табелата стои повече от 10 години, свързана е с европейски проект. Защо не е отстранена досега, не мога да ви кажа, но ние взехме мерки. Тази сутрин беше отстранена цялата табела. Пуснал съм заповед за проверка по целия град, ако има такива съоръжения, да бъдат отстранени“, зави кметът Румен Томов, който още снощи след инцидента е посетил пострадалото дете в МБАЛ-Благоевград, преди да бъде транспортирано в София.

Както стана известно, момчето е карало тротинетката, когато внезапно се удря в поставената желязна рамка от информационна табела. Момчето е с охлузвания, няма опасност за живота му.

Днес на сесията на ОбС в града инцидентът бе коментиран от съветниците.

„Умолявам гражданите, когато видят такива според тях нередни неща, да сигнализират в Общината, защото при проверката, може да сме изпуснали такова съоръжение. Целта е да предпазим децата и хората. Съжалявам за момчето. Днес се чухме с майка му, добре е. До този момент не е подаван сигнал, но чувам, че през годините са се случвали инциденти. При нас за година и половина, няма подаден сигнал“, каза още градоначалникът.

Според жители на квартала, това е пореден инцидент, свързан с това съоръжение, но мерки от страна на Общината или фирмата изпълнител на проекта не са взети.

Именно това кой и какъв проект е изпълнил на ул. „Освобождение“ ще бъде изяснено тепърва, както и дали фирмата ще понесе наказание.

Най-лесно е да създадем звено към Общината или МВР. Ако гражданите не ни съдействат за такива проблеми, колкото и служители да назначим, винаги е възможно да станат такива случаи. Имаме становище на прокуратурата да обходим също така всички ел. стълбове. Ще вземем всички мерки да запазим живота и здравето на хората, завърши Томов.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK