След 14 дни Мощанската къща ще бъде "отнета" на НаЧе

Снимка: Дартс ТВ, стоп кадър

Андонова изложи позицията си лично пред съветниците

След 14 дни влиза в сила решението на Общинския съвет в Благоевград за прекратяването на наема над Мощанската къща в старинния квартал „Вароша“. Днес на сесия съветниците гласуваха по точка, назована в дневния ред по следния начин:

Предложение № 60-00-199/18.04.2023 г. от кмета на Община Благоевград, относно доклад с наш вх. № 53-00-203/02.03.2023 г. от Богдана Костадинова – Директор на Център за подкрепа и личностно развитие /ЦПЛР/ - Център за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград за предоставяне за безвъзмездно управление на общински нежилищен имот - „Мощанска къща“ в кв. „Вароша“.

Директорът на Центъра е входирал именно желанието си пред кмета къщата да се използва от децата, а не от досегашния наемател – Надежда Андонова, позната съв своя бранд "НаЧе".

Андонова изложи позицията си лично пред съветниците по време на сесията.

Няма да си губя времето да се моля или да бъда „срещу вас“. Ще изложа аргументите си като собственик на къщата от 2019 г. Ще оправя още няколко обекта, за които Общината няма средства. Аз го правя с тези две ръце! Нуждата на Центъра е недоказана за вземането на къщата. Ако подкрепите лъжата – обжалвам, влизам в съд, водя дело срещу Общината, печеля го и ми се изплаща обезщетение за пропуснати ползи и нанесени щети. През цялото това време оставам в къщата и ще настоявам да оправя останалите Варошки къщи за нуждите на децата.

Вторият вариант е да отложите гласуването за следваща сесия и проверявате дали Богдана (Богдана Костадинова – директор на Центъра – б.р.) лъже, или аз. Защо кметът иска да подкрепи Богдана?! Той лично е чул от нея и от Силвия Домозетска, че аз съм истински и достоен родственик на Мощанския род и други суперлативи.

Третият вариант е да не подкрепите предложението на кмета и идва с мен да цикли дюшемета в къщата и да шие пердета, каза Андонова.

С 25 гласа „за“, 5 „против“ и 7 въздържали се бе взето решението една година преди изтичането на договора на наемателя, той да бъде прекратен.

Това означава, че до 14 дни решенията на ОбС трябва да бъдат входирани за разглеждане пред областния управител и той да се произнесе по тях, а досегашният наемател – Андонова има право да обжалва решението на ОбС в прокуратурата.

Повече за казуса можете да видите тук: https://infomreja.bg/obshtina-i-naematel-se-borqt-za-starinna-kyshta-v-blagoevgrad-132120.html

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK

//