Община и наемател се борят за старинна къща в Благоевград

Снимка: nacheacademy

Става дума за известната Мощанска къща

Община и наемател се борят за старинна къща.

14-а точка от дневния ред на предстоящото заседание на ОбС в Благоевград е свързана с казус. Става дума за Мощанската къща, която в момента е отдадена под наем на Надежда Андонова.

Богдана Костадинова, директор на Център за подкрепа и личностно развитие /ЦПЛР/ - Център за личностно и  творческо развитие на децата на Благоевград, иска от общинските съветници въпросната къща да ѝ бъде предоставена за безвъзмездно управление на общински нежилищен имот. Във връзка с точката има и заявени изказвания от граждани, стана ясно от думите на председателя.

Надежда Андонова разпространи своя позиция до медиите, в която обстойно представя казуса:

 В малкото време, в което съм поела грижите за тази къща, съм срещала много проблеми и спънки, всичките от които породени от самата Община Благоевград, която в качеството си на собственик и на Мощанската Къща и на още много от къщите във квартал Вароша, не веднъж е заявявала ясно, че няма пари и възможност да се погрижи за вида и състоянието на квартала.
Към днешна дата аз все още не съм информирана по никакъв начин за намерението на Община Благоевград да прекрати договора ми за наем на Мощанската къща, в която предстои да ви споделя каква дейност се извършва, за да я предостави за безвъзмездно ползване на ЦЛТРДБ по недоказани нужди, заявени от директорката - Богдана Костадинова.

В петък, 28 Април 2023 година, ОбС - Благоевград ще гласува по невярна информация, по всяка вероятност, в подкрепа на предложението на кмета на Благоевград - Илко Стоянов за прекратяване на договора ми и съответно за спиране на всичките дейности в Мощанската къща, което ще ощети както конкретните дейности, обвързаните с Мощанската къща хора, икономиката на града, а и ще вкара Община Благоевград в поредното съдебно дело.
Молбата ми към вас е да се запознаете с информацията, която ви предоставям в този мейл, да я подложите на критика и съмнение, за да се уверите в действителността ѝ и като медии да споделите с обществото как и на база какво се взимат решения, които се отнасят към всички жители на община Благоевград. Ако успеете да получите някаква доказана информация и от отсрещните страни, ще е чудесно :)

Отново подчертавам, че аз не съм информирана по никакъв начин за вече дори взетото решение от общинска комисия за прекратяване на договора ми по напълно невярна информация. Подсещам, че това ще бъде втори опит да ми бъде прекратен договора, като в първия случай три съдебни инстанции, в името на правото, отсъдиха в моя полза. Ситуацията сега се различава с това, че дейността на Мощанската къща като частна академия по мода и културен център е толкова голяма, че среща още по-голяма обществена подкрепа. 
Подчертавам също, че основната ми мисия в този казус е да преобърна предложението от просто прекратяване на договор без действителна нужда, причина и основание, в оставяне на нещо полезно да си съществува все така добре, но и в проект за възстановяване и на други съседни къщи във Вароша и привеждането им в подходящ за ползване от деца вид :) 
Прилагам документи от първото дело, от писмата, които във времето съм входирала, списък с дейности в академията, списък с планувани дейности, прилагам конспекта на основния ни курс, прилагам и входираното сега обръщение от мен към ОбС- Благоевград, прилагам предложението на кмета, както и доклада от Богдана Костадинова, прилагам и списък със свободни и заети помещения във Вароша.

Всичките ми профили в социални мрежи за публично достъпни и хронологично проследяват всичките дейности, както и архивите в интернет пространството са точно доказателство за всичко, което съм описала във файловете с активността на академията.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK

//