Симитли събира помощи за пострадалото от водната стихия село Турия

снимки: Агенция "Пик" и община Симитли

В община Симитли от днес събират помощи за жителите на потопеното село Турия, община Павел Баня.

Дарителската акция е за „приятелите им кукери” от Турия. Селото гостува всяка година на Кукерския фестивал в община Симитли.

„Да бъдем заедно не само когато празнуваме, но и когато сме в беда!” е мотото на дарителската кампания в Симитли.

Пунктът за събиране на помощите ще бъде в изложбената зала на читалище “Св. Климент Охридски“ в града и ще приема дарения от 8:30 до 17:00 часа всеки ден от 24-и до 27-и юни включително.

В разгара на кампанията в покрепа на бедстващите Варна, Добрич и Велико Търново, общественици в Симитли са решили помощта на местните да адресират до хора, които познават и с които празнуват заедно.

Кметът на общината Апостол Апостолов е разговарял с кметицата на село Турия Невена Соколова, за да уточнят от какво най-много имат нужда пострадалите в селото.

Освен от приятелска подкрепа жителите на селото се нуждаят от одеала, спално бельо; хигиенни и дезинфекциращи препарати; пакетирани дълготрайни храни (ориз, боб, леща, олио, брашно, макарони и др.); домакинска посуда.

Село Турия бе потопено от водите на придошлата река Турийска. Пострадали са 20 къщи, намиращи се по поречието на реката в ниската част на селото.

 

Кукерите от село Турия на фестивала в Симитли
снимки: Агенция "Пик" и община Симитли

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK

//