Сигнал за бомба приземи самолет на летището в Бургас

Снимка: bTV

Самолет, пътуващ от Варшава за египетския курорт Хургада, е бил принудително приземен на летището в Бургас, съобщават от пресцентъра на МВР и БНТ. По време на полета пътник е съобщил за бомба на борда, която ще бъде активирана.

От полицията уточняват, че около 5.30 часа в ОДМВР - Бургас е получено съобщение за принудително кацане на Летище - Сарафово на самолет по сигнал за подозирано взривно устройство на борда, подаден от пътник. Изяснено е,че самолетът е на полска авиокомпания, пътувал по линията Варшава - Египет. Своевременно към мястото на инцидента се отправили полицейски екипи и служители на „Гранична полиция", които са извели пътниците и са започнали щателна проверка на борда и на багажа на пътниците.

Установен е подалият сигнала пасажер - 67-годишен полски гражданин, разговорите с когото продължават и към момента. По негова информация, той е употребил алкохол. Пътниците са настанени на територията на Летище - Сарафово, като при първа възможност полетът към Египет ще бъде продължен.

Според очевидец, един от пътниците е започнал да буйства. Стюардите опитали да го укротят, но той започнал да крещи: "Има бомба в самолета", отбелязва Burgasnew. От bTV съобщиха, че мъжът е видял съмнителен пакет в самолета и подал сигнал. Към момента няма индикации за бомба, допълва телевизията. Самолетът се проверява, той е на отдалечена стоянка и засега всичко е спокойно.

Летището в Бургас е временно затворено. На място е кметът на града Димитър Николов, който заяви, че 64-годишен полски гражданин е сигнализирал за бомба, докато самолетът Airbus 320 е прелитал над територията на България. Пилотът е подал сигнал и е получил разрешение за кацне. Той поясни, че обстановката е спокойна, пътниците са настанени на Tерминала, самолетът се проверява.

Надявам се да продължат или да се върнат към Варшава, каза още той, допълвайки, че по график има полети след 13 часа. /News.bg/

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK

//