Шефът на пощата в Горно Дряново отново задържан, този път за източени влогове

снимка: infomreja.bg, архив

Началникът на пощенската станция в гърменското село Горно Дряново Ибрахим Манчев, който преди дни инсценира обир с взлом на 10 000 лева от поверения му клон, отново е задържан с полицейска заповед за 24 часа в РУП - Гоце Делчев.

Манчев е арестуван след множество постъпили жалби от жители на Горно Дряново, които покрай аферата с обира установили, че са източени пари от банковите им сметки.

Ден, след като възстанови откраднатата сума от 10 000 лева по настояване на началниците му от "Български пощи“, Ибрахим Манчев направи пълни самопризнания, като обяви, че сам е инсценирал обира в пощенската станция, защото бил системно заплашван от кредитори, на които дължал пари.

Планът му да се отърве с връщането на откраднатата сума, предназначена за изплащане на пенсии на хора от селото, и с направените самопризнания, обаче претърпя неуспех, тъй като веднага след освобождаването на Манчев от ареста и образуването на наказателно дело, в РУП - Гоце Делчев заваляха жалби за източени влогове на местни жители.  

Първите четирима от ограбените горнодряновци съобщили, че при извършена от тях проверка в клон на „Юробанк И Еф Джи Груп” АД - с. Горно Дряново, са констатирали липса на парични суми от сметките им на обща стойност около 40 000 лева. 

В процеса на разследването полицаите установили, че извършител и на това престъпно деяние е добилият скандална известност през последната седмица Ибрахим Манчев. 

Манчев използвал документи с невярно съдържание, за да присвоява вложените в банката пари на съселяните му.

"На този етап на Ибраим Манчев е наложено задържане за 24 часа, но най-вероятно след изтичане на срока мярката му ще бъде променена в постоянна, в зависимост от резултатите от извършващите се в момента проверки по случая", заявиха от РУП - Гоце Делчев. 

Полицаите проверяват в момента имотното състояние на пощенския началник, на семейството му и на най-близките му роднини, както и имал ли е частен бизнес, с какви пари е разполагал през последните години и дали е прехвърлял движимо и недвижимо имущество на други лица.

Разследващите определят случая "Ибрахим Манчев" като идентичен с този в село Годешево от преди по-малко от две години, при който началникът на пощата Юлиан Кадиев източи над 100 000 лева от влоговете на съселяните си, за да си купи апартаменти в Гоце Делчев и Благоеград и луксозен автомобил. 

Постът, който е заемал Манчев и доверието, което му гласували местните жители, му позволили да внася и тегли пари от личните им сметки, тъй като в Горно Дряново, както и в с. Годешево и останалите села в региона, Пощенска банка няма свои клонове и транзакциите се извършват от началниците на пощите.

Списъкът с корумпираните и крадливи пощенски началници в отдалечените села в Гоцеделчевско не свършва с Манчев и Кадиев. По същата схема бяха източени влоговете на стотици жители от Кочан и съседни села, които не получиха няколко месеца пенсиите си. Разкритият извършител и там се оказа пощенският началник Цанко Чанталиев.

В село Дъбница, община Гърмен, преди години бе разобличена в кражба и източване на спестявания бившата пощенска началничка Кардашева. По случаите има и осъдени лица.

Работата по случая "Ибрахим Манчев" продължава.

 

КОМЕНТАРИ

кмет17:39 - 21.08.2012
Крадците са си банките, а си измиват ръцете с пощенските служители и с кой ли не, а кметовете на общини които грабят милиони никой не ги закача...за милиони няма закони ...за кокошка няма прошка
Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK

//