Шефът на "Пирогов" отказа да подаде оставка

Снимка: Infomreja.bg

Това стана ясно след проведена среща между него и Ани Стоянова, майка на починалата в болницата Даная

Директорът на "Пирогов" д-р Валентин Димитров отказва да се оттегли от поста си засега. Това стана ясно след проведена среща между него и Ани Стоянова, майка на починалата в болницата Даная, съобщи БНР.

Припомняме, че първоначално майката на Даная даде заявка, че ще протестът ще бъде целодневен. Тя получи подкрепа и от други родители. Действията обаче бяха прекратени в ранния следобед.

На срещата с директора на болницата беше обсъден случаят с починалото момиче, както и искани от тях действия, които да бъдат предприети, обясни в социалните мрежи Кремена Кунева от фондация "Даная".

По думите на адвоката по медицинско право д-р Мария Петрова контролът върху болниците у нас трябва да се упражнява от самостоятелна агенция, а не от структура на здравното министерство. Тя заяви, че всички тези проверки на проверките ще са безплодни, защото - първо, в България нямаме стандарт на водене да медицинска документация, а голяма част от тези проверки, да не кажа всички, се правят по документи.

"Второ, аз съм изненадана защо прокуратурата мълчи", допълни юристът.

Все още няма резултати от втората проверка на агенция Медицински надзор по този случай. Здравният министър се ангажира да назначи трета проверка, която да приключи до края на февруари.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK