Шефът на ОДМВР-Благоевград Христо Разсолков оглавява полицията в Пловдив, на мястото му застава Росен Танушев

33-годишният Христо Разсолков оглавява ОДМВР-Пловдив, снимка: ОДМВР-Благоевград

Министърът на вътрешните работи Румана Бъчварова разпореди назначаването на нов директор на ОДМВР-Пловдив. От утре поста ще поеме старши комисар Христо Разсолков, който в момента оглавява благоевградската полиция.

Рокадата е във връзка със случая в Пловдив от 12 август, за който днес главният прокурор Сотир Цацаров лично сезира силовата министърка, а по-късно полицейският шеф в Пловдив Пламен Узунов подаде оставка.

Образувано е дисциплинарно производство срещу разследващ полицай от ОДМВР - Пловдив, който има отношение по случая, уточниха от пресцентъра на МВР. В хода на направената веднага проверка от дирекция „Вътрешна сигурност“ по случая бяха разпитани общо 43-ма души. 

Вътрешният министър разпореди и цялостна проверка на работата на ОДМВР - Пловдив. 

За директор на полицията в Благоевград ще бъде назначен Росен Танушев, който досега бе заместник на Христо Разсолков.

На 14 август Пловдивският окръжен съд отказа да наложи постоянен арест на 24-годишния Милан Дивеков, който уби пешеходец в Пловдив два дни по-рано.

На 12 август 24-годишният шофьор с лек автомобил „Алфа Ромео“ блъсна на пешеходна пътека на бул. „Никола Вапцаров“ в Пловдив 63-годишен мъж, който вследствие на удара почина на място. 

Прокуратурата му повдигна обвинение за нарушаване на правилата за движение и причиняване на смърт по непредпазливост при пътно-транспортно произшествие на пешеходна пътека – престъпление по чл. 343 ал. 3 връзка с ал. 1 буква В от Наказателния кодекс, и внесе искане в съда за постоянна мярка „задържане под стража“ срещу него.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK

//