Семейство от село Кавракирово остана без дом след пожар

Снимка: Кирил Танушев

Набират средства в помощ на хората

Семейство от село Кавракирово остана без дом след пожар.

На осми срещу девети декември, малко преди полунощ полунощ е получен сигнал за пожар в къщата.

Погасен от 2 екипа на РСПБЗН-Петрич.

От ОДМВР – Благоевград, оповестяват, че причината за огъня е неправилно ползване на отоплителни уреди.

Във фейсбук започва почти веднага кампания за набиране на средства в помощ на семейството.

Кирил Танушев апелира: Здравейте, мили хора. Снощи изгоря къщата на едно семейство с две деца от с. Кавракирово, където живея и аз. Обръщам се към всички хора с добри сърца за помощ. Събирам пари и който с колкото може да дари. Цялото оборудване им е изгоряла и ще има нужда от нови - хладилник, телевизор, готварска печка, мебели, осветление, секция, спалня и други, но те ще са след като се оправи къщата.

Има вече доста доброволци които помагат за да се оправят нещата по къщата. Общината също се активизира и ще има доста солидна помощ и от тях.

Записвам всеки дарил за да няма после съмнения.

Телефонът ми е: 0879603717

По разпореждане на кмета Димитър Бръчков още вчера на място в село Кавракирово беше зам.-кметът Нина Попова. Тя се срещна и разговаря със семейство Димовски. Цялото имущество на семейството е изгоряло, по къщата има огромни щети, към момента е невъзможно да се живее в нея. Семейството е с две деца – на шест и на една година. Още днес всички са настанени в кризисен апартамент на Центъра за обществена подкрепа към Община Петрич.

С родителите и децата ще работи и психолог. Осигурено от Общината ще бъде изхранването, лекарства, санитарни консумативи, дрехи, както и всичко допълнително, от което имат нужда двете деца. Днес главният инженер на общината Николай Попов също посети къщата на семейство Димовски в село Кавракирово, за да направи оглед какви дейности е наложително да се извършат, за да бъде напълно възстановена. Очаква се становище на инженер конструктор, относно запазване на някои носещи елементи, тъй като при огледа е установено, че една от носещите стени е силно повредена.

Община Петрич се ангажира с изготвяне на цялата необходима строителна документация, а също и за предприемане на процедура за отпускане на средства за ремонта на къщата.

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK