СДВР: Запазете протеста мирен

Снимка: trud.bg

Това заяви на брифинг заместник-директорът на СДВР комисар Антон Златанов

Вчерашните протести са минали без нарушения на обществения ред. Това заяви на брифинг заместник-директорът на СДВР комисар Антон Златанов.

Нашето послание към протестиращите е да се запази протестът мирен, да бъде в границите на закона, посочи Златанов.

МВР е длъжно да опази обществения ред и да осигури нормалната работа на институциите, пазим не която и да е партия, а държавността и демокрацията. Това е нашето призвание, допълни той.

Полицията има нужда от диалог с организаторите и гражданите,  но това за момента се случва единствено на терен. Зам.-директорът  на СДВР призова за спазване на Закона за събранияна, митингите и манифестациите - организаторите да заявят в Столична община час, място и маршрути на шествията си. В столицата има и други граждани, освен протестиращите, те също имат права, които не трябва да бъдат нарушавани, посочи ст. комисар Златанов и уточни, че границата между гражданско неподчинение и груби нарушения на обществения ред е много тънка.

Той призова гражданите да не се поддават на провокации, манипулации и да се разграничават от хора с агресивно поведение и увери, че в СДВР са предприети необходимите мерки за опазване на обществения ред.

Зам.-директорът на столичната полиция съобщи още, че по време на 10-я протест е задържано лице с газов пистолет, което е незаконно.

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK