Санираната сграда на ЦДГ "Щастливо детство" в Корница грейна като истинско бижу

Снимки: Личен архив

Приключи санирането и обновяването на детската градина "Щастливо детство“ в гоцеделчевското село Корница.

Обновената сграда грейна като истинско бижу в селото, а учители, родители и децата от селото са безкрайно щастливи с прекрасната сграда и новостите в нея, които създават невероятен уют и много приятно и топло място, най вече за малчуганите и техните учители.

Уютът в детското заведения и новият интериьор са дело на целия колектив на градина, съобщиха от обновеното детско заведение.  

Със свое решение от 25.02.2016 г. Управителният съвет на Проект “Красива България” одобри проекта на Община Гоце Делчев “Преустройство на котелно, въвеждане на възобновяеми енергийни източници и външно саниране на ЦДГ „Щастливо детство“ - с.Корница". 

Предвидените и вече изпълнени дейности баха полагане на топлоизолация на външни стени и таванска плоча, подмяна на част от прозорците и вратите с PVC дограма и двоен стъклопакет, доставка и монтаж на нов котел, работещ с пелети, въвеждане на нова система за автоматизирано управление на котела, изграждане на соларна инсталация за топла вода за санитарни нужди и кухня, монтаж на бойлер 500 л.

Сградата на детската градина е построена през 1977 г., а общата й разгъната площ е 1 350 м2. В нея се обучават 135 деца от 3 до 6-годишна възраст от селата Корница и Лъжница. Осигурена е заетост на персонал от 20 човека.

Стойността на проекта бе 244 222 лв., при финансиране от Проект „Красива България” в размер до 99 984 лв. и съфинансиране от Община Гоце Делчев до 144 238 лв.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK

//