Сандов: По-вероятният сценарий са нови избори

Снимка: БГНЕС

По думите му вариантите са или правителство на малцинството, или правителство с ясна подкрепа от независимите депутати

Единствената възможност, която виждам е разпад на групата на Има такъв народ. ИТН се стреми към първоначалното си име "Няма такава държава". Това заяви вицепремиерът и екоминистър в оставка Борислав Сандов пред БНТ.

По думите му вариантите са или правителство на малцинството, или правителство с ясна подкрепа от независимите депутати до края на годината, или до края на войната в Украйна с ясен хоризонт. По-вероятният сценарий е отиване на нови избори, каза Сандов.

Припомняме, че до разпада на управляващата коалиция се стигна, след като лидерът на ИТН Слави Трифонов обяви, че изтегля своите министри от управлението. Като причина за това той посочи провала на правителството в сферата на финансите и двойнствената политика на премиера по темата за Македония. По този начин управляващите загубиха парламентарното си мнозинство.

Между ПП и ИТН избухна и друг скандал, след като шестима депутати, сред които и бившия министър на спорта Радостин Василев напуснаха парламентарната група на ИТН, като отправиха остри критики към лидера Слави Трифонов. Това беше приветствано от премиера Кирил Петков, който заяви, че търси няколко смели народни представители, за да запази управляващата коалиция мнозинство в пленарната зала.

Опозиционните партии ГЕРБ, ДПС и Възраждане се обединиха също изразиха недоволство срещу начина на управление на ПП. Костадин Костадинов даде заявка за нови предсрочни избори, а от народните представители от ГЕРБ внесоха вот на недоверие.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK