С песни и танци ДГ "Детелина" в Гоце Делчев изпрати есента

Снимка: Infomreja.bg

А дворът се обогати с нови дръвчета и лавандула

Есента пошетала, пошетала из двора на ДГ „Детелина“, пък влязла вътре, минала през коридори и занимални, не пропуснала и голямата зала с пианото. Искала да се хареса на децата, да ги вдъхнови. Така и станало. Те започнали да я рисуват, да създават пана с есенни мотиви, дори и балеринки направили с „позлатени“ листа. Обикнали есента и започнали да учат песни, стихчета и танци за нея. Решили да подготвят тържество в нейна чест.

И ето, днес най-малките, дечицата от група „Слънчо“, влязоха в ролята на зеленчуци, дори облякоха зелени трика, подобно на своята учителка, представяща есенната зелка.

След тях на импровизираната сцена в тематично украсения двор на градината излязоха децата от група „Усмивки“ , в средата - момиченце, представящо есента. Танцът с воали, който те изпълниха, извика възхищение у публиката. А с песните „Весел дъжд“ и „Есенен пазар“ се изявиха и като добри певци и артисти. Най-много овации събра „продавачът“, достолепен „господин“ с мустак, който не спираше да хвали стоката си и да приканва купувачи…

Страстите се поохладиха, когато група „Мики Маус“ изпълни нежен танц, напомнящ красив листопад. А момиченцето, което влезе в образа на есента, погали всяко от децата.

Старание в изпълненията си вложи и група „Звездички“. Малчуганите най-напред декламираха, а след това изпяха песента „Есен ни зове“.

Облечени в красиви народни носии, „звънчетата“, изпяха „Катерино моме“ и „Отпред на каручката“, като танцуваха, разбира се.

Тържеството  - символично изпращане на есента, завърши с общи игри и танци.

В този красив есенен ден градината получи ценни подаръци – дръвчета и корени лавандула, от магазин „Орхидея“. Отсега нататък всяка групичка ще си  има дърво, за което ще се грижи.

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK

//