С нов социален проект Община Сандански подпомага хора с увреждания, възрастни и трайно безработни

Снимки: Община Сандански

Подобряване качеството на живот и на достъпа до услуги на хора с увреждания над 65 години, които са в невъзможност за самообслужване – това е една от основните цели на проекта „Независим живот на гражданите на Сандански”, финансиран по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси 2014-2020”.

Екипът на проекта, в присъствието на заместник-кмета на община Сандански Зорица Органджиева, директор на Дирекция „Социално подпомагане” Елеонора Сливкова и служители в общинската администрация, днес представи основните дейности и целевите групи по проекта. 

Стойността му е близо 500 хил. лева. Проектът е насочен към хора с увреждания и техните семейства, хора над 65 г. с ограничения или невъзможност за самообслужване и безработни лица в трудоспособна възраст, регистрирани в Бюрото по труда. 

Целта е подобряване качеството на живот и достъпа до услуги за социално включване на потребителите от целевата група, като се планира връщане на пазара на труда на лицата, полагащи в момента грижи за своите близки.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK

//