С изчерпан капацитет е новият траурен парк в Кюстендил

Снимка: Infomreja.bg

Изземват гробни места на погребани преди 1950 г.

Изчерпан е капацитетът на гробните места в новия траурен парк в Кюстендил. Първото погребение там е направено 2003 година, а площта на парка е 45 декара.

„Разширение не се предвижда, тъй като по Закона за устройство на териториите всеки гробищен парк трябва да има определено отстояние от жилищните сгради, а село Лозно, което се намира в непосредствена близост, доста се разрасна“, обяви директорът на общински предприятие „Обреден дом“ - Кюстендил, Камелия Асенова.

През последните няколко години Община Кюстендил отреди няколко терена за разширение в стария гробищен парк, които вече също са запълнени вследствие на паднемията от COVID - 19. Според приетото решение от Общински съвет – Кюстендил през 2009 г., гробни места, които са трайно неподдържани и неплатени могат да бъдат отнети.

„До този момента не са изземвани гробни места, но предвид обстоятелствата, които изброих, бе взето решение да се отнемат гробни места на погребани хора преди 1950 г., които са трайно неподдържани и неплатени.  

Искам да помоля всички наши съграждани, които имат починали близки преди 1950 г. да посетят администрацията на стария гробищен парк, за да може да се изясни статута на гробните места, на които те са наследници”, апелира Асенова.

По нейни думи местата никак не са малко, като в момента тече проверка, а срокът за приключване е края на месец юни.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK