С балони, подаръци и много изненади децата на Благоевград отпразнуваха 1 юни

снимки: Община Благоевград

Пиратско шоу, хиляди раздадени балони, награди и изненади бе подготвила община Благоевград за най- малките жители на града и всички, които празнуват Международния ден на детето.

Партньорите от Зайо Байо, Български червен кръст, Център по изкуствата, Куклен театър- Благоевград БГ мъдрост в действие, театър „КраТунка” от Хасково, „Изкуство в движение”, „Арт офис” и фондация „Америка за България” бяха подредили пъстри шатри на площад „Георги Измирлиев”, в които се случваха чудеса.

Създаваха се пиратски реквизити- превръзки за очи, знамена, сами от балони, куки, децата рисуваха свои любими картини и се радваха на внимание от аниматорите. В образа на клоуни Жанет Керанова и актьорите от Куклен театър разсмиваха малчуганите  и им подаряваха пъстри балони.

БЧК- Благоевград бе разпънал една от любимите на деца и възрастни игра „Не се сърди, човече”. Организирани бяха и скачания с чували, а участниците получаваха награди. Първи юни поставя и началото на седмицата на водното спасяване, за което разясняваха доброволците от Български червен кръст.

Музикално- танцова програма поднесоха за доброто настроение на жители и гости на Благоевград, за малки и големи, танцово студио „Влахов”, танцова формация „Божана” към Общински младежки дом, клуб „Силвана денс”- Благоевград и клуб по спортни танци „Карат”.

По време на празника „Зайо Байо” асистентите събираха имената на всички желаещи да се включат в томболата за голямата награда- велосипед. В края на първата част на празника бе изтеглено името на Мирослав Дончев, който щастливо благодари за наградата.

Втората част на детския празник продължи от 18.00 часа отново на площад „Георги Измирлиев” с празничен концерт на Детско-юношеска вокално-инструментална школа „Звънче” от  Велинград и Градски детски хор при НЧ”Н.Й.Вапцаров – 1866” – Благоевград.

 

снимки: Община Благоевград
снимки: Община Благоевград
снимки: Община Благоевград
снимки: Община Благоевград

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK