Роми заплашиха, че ще разстрелят всички полицаи от участъка в гетото

снимка: infomreja.bg

Роми от клана на „Ропотамците” заплашиха, че ще застрелят всички полицаи от участъка в ромския квартал „Изток” в Кюстендил. Това обяви пред съдия Мая Миленкова от Районен съд - Кюстендил униформеният Андрей Драганов, който е бил нападнат първи от разгневената тълпа.

„Първоначално скандалът възникна заради Стефан, който не пожела да се отмести от пътя. Беше застанал пред колата и започна да я рита. Излязохме от автомобила да го преместим и той ми посегна. Тогава колегата Кирчо Павлов го хвана, но той продължи да ни удря. Не минаха няколко минути и на помощ, на мъжа, който е психично болен, се изсипаха десетки роми. Сред тях бяха и двамата братя Борислав Ангелов и Владислав Ангелов, които са му плетеници”, разказа пред съдия Миленкова, Драганов.

„Ей сега ще те убия, ще умреш. И аз имам пистолет, ще ви застрелям всичките”, викнал срещу полицаите Владислав.

Минути по – късно към тълпата се присъединил и тарторът им Найден Найденов, известен с прякора си Диди. Въпреки изпратеното подкрепление ромите продължили да дърпат полицаите и да ги удрят. Диди дори тръгнал към началникът на полицейския участък в махала Ради Христов с думите: „Крайно време е да умреш”, разказа Краси Павлов пред съда. Стигнало се до там, че се наложило да бъдат възпроизведени няколко изстрела във въздуха, за да се усмири тълпата роми.

„Чувате ли се какво говорите. Как ще сме били полицаи. Вижте, колко по-едри са от нас”, каза пред наш екип Владислав. Тартотър Найден беше категоричен, че незнае защо е задържан. „Нищо не съм направил, незнам защо съм тук”, казва Диди.

Той е известен с криминалното си минало. Мъжът е покровител на всички наркоразпространители в гетото. „Може да се каже, че през него минава цялата дрога, опасен е”, твърдят източници на медията.

„Помните преди 4 години как стотина роми се изправиха срещу нас с брадви и секири. Тогава едва не отрязаха главата на Мартин Манчев и след заведено дело, съда реши че престъплението било общо опасно, а после го прекрати. Трябва ли да убият някой от нас, за да се вземат мерки”, казва Пламен Милушов, който години наред работи в гетото като полицай.

В крайна сметка след близо четири часово заседание от делото съдия Мая Миленкова реши срещу Найден Найденов да бъде повдигнато обвинение за заплаха за убийство, а срещу аверите му- Владислав Ангелов и Борислав Ангелов да бъде наложено 7-дневно задържане по Указа за борба с дребното хулиганство.

 

снимка: infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK

//