РИК: В спокойна обстановка започна изборният ден в Пиринско

Снимка: Infomreja.bg

Общо 315 522 души имат правото да упражнят правото си на глас

В спокойна обстановка започна изборният ден в Благоевградска област, съобщиха от РИК за ИНФОМРЕЖА.

Секционните помещения и съдържащите се в тях материали са предадени на СИК в 7:00 часа. Охраната през нощта е протекла нормално. Няма регистрирани нарушения на обществения ред, свързани с изборите. Към момента няма данни за прояви, които биха застрашили нормалното провеждане на изборите. 

Общо 315 522 души имат правото да упражнят правото си на глас в 557 секции в област Благоевград. Секциите с машинно гласуване са 447. Броят на подвижните избирателни секции на територията на цялата област до този момент са 17.

Най-много населени места има в община Петрич – 55, следвана от Сандански с 54 села, а най-малко са населените места в община Кресна – 7, следвана от Банско, Разлог и Якоруда с по 8 села в състава си.

Благоевград е общината с най-многобройно население като областен център, а най-малко жители има отново община Кресна, след нея е община Струмяни по данни на ГРАО.

Общо около 385783 души са регистрирани в областта във всички 274 градове и села.

Общият брой на машините е 447, най-много са в Благоевград – 131, най-малко в Кресна и Струмяни – 8.

Само на хартия гласуват 8509 души в областта. Изцяло машинен вот се възпроизвежда в Разлог и Якоруда.

На разположение в областната дирекция в Благоевград са мобилни групи а включени разследващи полицаи, служители на охранителна полиция и  криминалисти. Подвижните групи ще следят ще следят за спокойствието на гражданите и за недопускане на нарушаване на обществения ред. Ще реагират и на подадени сигнали при нарушения на Изборния кодекс.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as