Реката при Сърница преля

Снимка: Община Сърница

Затворен е пътят до отсрещната страна на яз. Доспат в гр. Сърница

Във връзка с изключително големите количества валежи, паднали на територията на община Сърница в последните 24 часа, водата е излязла извън коритото на реката. Поради тази причина и предвид опасността от заливането на моста, е временно затворен пътят до отсрещната страна на яз. Доспат в гр. Сърница (местностите Голяма и Малка Крушица и Орлино), като движението е ограничено още при моста на реката на излизане от Сърница.

Призоваваме гражданите да не предприемат пътувания към горепосочените местности. Тези, които вече са там, също да не предприемат преминаване през моста с цел връщане към гр.Сърница. Ограничението е наложено до понижаване на нивото на водата и при първа възможност, след преценка на безопасността на съоръжението на моста, движението ще бъде незабавно възстановено. При възникнала неотложна нужда, към момента все още е възможно преминаването през полския път при местността Караасан като обходен маршрут. Водачите обаче следва да имат предвид, че пътят е полски и преминаването през него също може да бъде изключително затруднено, апелират от Общината.

Забранява се и преминаването през други мостове над реки и дерета, както и в близост до тях на цялата територия на Община Сърница. Нивото им е изключително завишено и създава сериозни предпоставки за възникване на инциденти.

При възникване на ситуации от извънреден характер, в това число и опасност от наводнения, гражданите следва да сигнализират на националния телефон за спешни случаи 112 или в Община Сърница на следния телефон 0885202439, където ще се свържат с оперативните дежурни.

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK