Районният съд в Гоце Делчев намали глоба на водач от Кочан, но потвърди куп наказания и глоби за ПТП

Снимка: Infomreja.bg, архив

Районният съд в Гоце Делчев измени наложената глоба на Боян Събев Юруков от сатовчанското село Кочан, след като той обжалва Наказателно постановление с наложени му множества наказания от началника на РУП Гоце Делчев. Изменението на наказателното постановление срещу Юруков касае единствено т. 4, според която му е наложено наказание глоба в размер на 10 лв. за нарушение по чл. 100, А.1,т.2 от ЗДвП, като в частта му по т.1, от същото постановление, съдът намали и наложеното наказание на Боян Юруков - глоба от 150 на 100лв.

Останалите наказания за извършеното нарушение на Боян Юруков, според съдебния състав, който гледа делото му, са еднозначно определени от закона и са наложени от началника на РУ Гоце Делчев.

Така от обжалваното постановление от Боян Юруков остава в сила наложената му административна глоба в размер на 2000 лв., както и да изтърпи лишаване от правоуправление на МПС за срок от 24 месеца. Суровите наказания са наложени, затова че в деня на пътно-транспортното произшествие Боян Юруков е отказал на полицейските органи да му бъде извършена проверка за алкохол с техническо средство и да даде кръвна проба за медицинско изследване.

На основание Наредба на МВР за същото нарушение, на Боян Юруков са отнети и 12 контролни точки, което наказание също според закона не може да бъде коригирано от съда.

Решението на Районен съд - Гоце Делчев може да се обжалва от страните пред Административен съд - Благоевград с касационна жалба в 14-дневен срок от получаване на съобщението за постановяването му.

Изпълненията на Боян Юруков, който обжалва наложеното му наказателно постановление са се разиграли на 23.08. 2015 година вечерта, след като той е предизвикал сериозно ПТП и е започнал да разиграва и манипулира пристигналите на мястото на произшествието полицаи от РУ Гоце Делчев.

Полицейските служители, които същата нощ били дежурни и са посетили на място произшествието, след получено съобщение за ПТП на пътя за село Кочан, пред Боян Юруков полицаи и други свидетели установили, че автомобила на Юруков - марка “АУДИ”, бил извън пътя на скат, силно наклонен и увиснал на клони на дърво. При проведения разговор пред полицаите Юруков признал, че той е управлявал автомобила.

Тъй като униформените усетили силен мирис на алкохол, лъхнал ги от Юруков, извикали колегите си, за да му направят тест за наличие на алкохол.

След пристигането на втората група полицаи за тестването, Боян Юруков отрекъл да е управлявал автомобила.

Същата вечер на униформените той отказал да предостави документите на автомобила и свидетелството си за правоуправление. Разиграването на полицейските служители продължило с отказа Боян Юруков да го изпробват с техническо средство за алкохол. Полицаите му издали талон за кръвна проба и даже го завели до най близкото болнично заведение да даде такава, но Юруков и това отказал.

По-късно за констатираните нарушения в сградата на РУП му съставили акт за установяване на административно нарушение, който Юруков подписал невъзмутимо и си прибрал преписа.

Така по време на съдебното заседание съдът също не даде вяра на съшитите с бели конци показания на подчинения на Боян Юруков работник, че той е управлявал същата вечер Аудито на шефа си и че той е причинил пътно-транспортното пришествие, заради което съдебния състав потвърди наказателното постановление, в по- голямата му част, като наложи на Боян Юруков 2000 лева глоба, лишаване от правоуправление на МПС за срок от две години  и др. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK