Радослав Тасков се връща на председателкия пост на ОбС-Благоевград

Снимка: Infomreja.bg

Той поема щафетата от Андон Тодоров

Радослав Тасков се връща на председателкия пост на ОбС-Благоевград.

Той поема щафетата от Андон Тодоров, който след напускането си от ОбС, бе представляван от Гергана Муртова – заместник-председател в Съвета.

На днешната сесия, бе предложена от д-р Вл. Таковски единствената кандидатура – именно тази за Тасков, като „за“ него гласуваха 29 съветници, а 7 от бюлетините бяха недействителни.

Радослав Тасков председателстваше по времето на мандата на Камбитов.

От днес той отново влиза в ръководната роля до края на мандата на ОбС.

Благодаря на всички, които дадоха вота си за мен. Благодаря и на тези, които не гласуваха за мен – има какво да дам още в тази посока, за да заслужа доверието на всички. За мен днешният избор е знак. В момента ни управлява служебно правителство, служебен областен управител и временно изпълняващ длъжността кмет. Община Благоевград е изправена пред много важен избор, но днес институцията Общински съвет показа, че може да бъде обединена. Това е знак, който дадохме към съгражданите ни и политическите партии, които са представени в Парламента, че трябва да работим така, както сме се клели да работим. Благодаря на всички за това, че дадохме този знак. От мен можете да очаквате – знаете, че съм широко отворен за всеки един от вас и за гражданите на Благоевград. Смятам с ваша помощ, ОбС, който в началото на мандата беше силно фрагментиран с противопоставяне, на оронване престижа на колеги, това да бъде забравено в тази зала. Не трябва да забравяме, че в началото на мандата се заклехме да работим само и единствено за доброто на гражданите на Благоевград. Надявам се да оправдая доверието ви и успех на всички. Ние показахме с днешния избор, че който и да бъде избран за кмет, ще го посрещнем в обединен, конструктивен с готови идеи Съвет, така че градът ни да върви напред, обърна се пред ОбС Радослав Тасков.

Изказване извън дневния ред направи Калоян Ханджийски.

„Днес избрахме „от трън та на глог“. Не сме обединени в този избор. Вие бяхте част от модела „Камбитов – Тасков“, срещу който се борихме, а гражданите също казаха, че не Ви искат. Няма как сега да облечете новия костюм и да имате нов морал. Вие бяхте част от много схеми. Надявам се Вие да бъдете по-добър председател от Андон Тодоров, за който вашата партия гласуваше да бъде такъв. Заявявам се като Ваша градивна опозиция. Днес напускам моята партийна група и ще бъда единствено общински съветник от „Демократична България“, защото днес част от колегите ми гласуваха за Вас.“

„Декларацията, че сте ми опозиция, значи, че сте опозиция на Съвета. Приемам Вашата оценка, но не ми преписвайте думи в устата, които не съм казала“, отговори Тасков на Ханджийски.

Адвокат Албина Анева заяви, че също се е борила срещу този модел „Камбитов – Тасков“. Този ОбС показа, че не вижда промяна и че такава няма, това е обезпокоително за Благоевград. Категорична съм, че няма да подкрепя нито едно решение и предложение, което е пагубно за града. Няма да допусна връщане назад, каза Анева пред Тасков.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK