Радев поздрави Одри Азуле за преизбирането й като генерален директор на ЮНЕСКО

Снимка: Infomreja.bg

В писмото си държавният глава изразява убеденост, че партньорството между България и ЮНЕСКО ще продължи

Президентът Румен Радев поздрави Одри Азуле по повод преизбирането й за генерален директор на ЮНЕСКО. В писмото си държавният глава изразява убеденост, че партньорството между България и ЮНЕСКО ще продължи да бъде все така интензивно, успешно и задълбочено в съответствие със силната ангажираност на страната ни с изпълнението на програмите и мисията на организацията.

Президентът Румен Радев посочва, че преизбирането на Одри Азуле е признание за безрезервните усилия и неуморна дейност, положени в името на благородните цели на организацията. България цени високо усилията Ви за реформиране на ЮНЕСКО, за дигитализация на част от културно-историческото наследство и за отваряне на организацията към младите хора, посочва държавният глава.

„През последните четири години ЮНЕСКО премина през значителен процес на модернизация, на подобряване ефективността на своите действия“, отбелязва Румен Радев. Президентът откроява и навременните действия по време на пандемията от COVID-19 със създаването на Глобалната коалиция по въпросите на образованието с участието на 112 държави.

Държавният глава подчертава, че през настоящата година България отбелязва 65 години от присъединяването си към семейството на ЮНЕСКО – единствената организация в системата на ООН, обединяваща всички сфери на интелектуалния живот.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2