Радев: Изборите ще бъдат 2 в 1 на 14 ноември

Снимка: Infomreja.bg

"Ще разпусна НС максимално бързо"

Президентът Румен Радев: Изборите ще бъдат „2 в 1“ на 14 ноември

 

 

Ще разпусна Народното събрание максимално бързо в съответствие с реда и изискванията на Конституцията, Изборния кодекс и технологичното време за издаване на укази, заяви държавният глава

 

Изборите ще бъдат „2 в 1“ на 14 ноември. По този начин ще спестим и пари на хазната, и най-вече времето на хората. Това заяви президентът Румен Радев пред журналисти в Плевен, където е на посещение по повод отбелязването на 144-ата годишнина от началото на Третия щурм за освобождението на града.

Държавният глава посочи, че ще разпусне Народното събрание максимално бързо в съответствие с реда и изискванията на Конституцията, Изборния кодекс и технологичното време за издаване на укази. Румен Радев подчерта също така, че следващото служебно правителство ще  продължи да работи за изкореняване на корупцията от българските институции, да работи прозрачно и отговорно в интерес на българските граждани.

Президентът посочи, че трябва да се отчита и че при избори „2 в 1“ двете кампании за Народно събрание, президент и вицепрезидент ще текат едновременно и ще се слеят. „Убеден привърженик съм на надпартийното съгласие и ще разчитам на подкрепата на всички почтени българи около големите цели – борбата срещу бедността и беззаконието за свободна и просперираща България“, подчерта президентът .

По думите на Румен Радев президентската кампания ще бъде още един ориентир за българските избиратели за това, кои партии и политици работят за бъдещето, и кои бранят корупционните схеми и система.

Помолен да коментира евентуалната поява на нов политически субект в предизборната кампания, президентът отбеляза, че подкрепя ценности, не партии и не е упълномощил никого да говори от негово име. По думите му, почтени българи има във всички политически партии, има ги и извън партиите.  „Това е моята България, аз съм заедно с тези хора и за тези години се убедих, че мога да разчитам на тяхната подкрепа“, каза още държавният глава.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK