Работници от "Пиринтекс" недоволни от променените автобусни спирки

снимка: "Пиринтекс"

Работещи в най-голямата шивашка фабрика в Гоцеделчевско - "Пиринтекс", някои от които трудоустроени и със сериозни здравословни проблеми, се обявиха срещу наложената без тяхно знание промяна на автобусните спирки на служебния им транспорт, с който пътуват за работа във фабриката.

Те настояват за връщане на старите места на спирки по протежението на пътя за бившето военно поделение в града и покрай река Градска, тъй като промяната не ги улеснявала, а напротив - утежнявала придвижването им заради по-голямото разстояние до новите спирки.

"Никой не е съгласувал с нас тези промени, нито пък ни е питал дали ще ни е по-удобно да вървим пеша по половин час след 9-часовия работен ден. Лятото при 40-градусовите жеги буквално ще припадаме по улиците, а зимата за първа смяна, когато ставаме в 4 часа сутринта, изобщо не ни се мисли как ще е. Повечето от нас са жени, има и болни, трудоустроени, хора на възраст и със сериозни здравословни проблеми. След промяната на спирките ангажираме близки да ни чакат в полунощ на спирката да ни прибират, а сутрин в 4 часа да ни изпращат. Никой не се е съобразил с нас като е правил новата транспортна схема", коментираха недоволните работници от "Пиринтекс".

Те настояват за връщане на старите местостоянки на автобусните спирки. Работници от няколко квартала на града също са изразили несъгласие и старите спирки били възстановени. Според тях недоволството на хората означава, че направената реформа не е в полза на работниците.

"Направихме запитване до ръководството на фирмата и синдикатите и никой досега не ни е дал смислен отговор, нито пък ни упътва къде да отидем да потърсим правата си", споделиха групата работници от „Пиринтекс", живеещи покрай река Градска, в района на бившето военно поделение и старата баня в Гоце Делчев.

 

КОМЕНТАРИ

hoho14:57 - 09.04.2014
ami tezi starite bolni i trudoustroeni gi prizovavam da si sedqt v tqh za da se otkriqt rabotni mesta za mladite zdravu mojeshti i ambicirani mladeji
мдаа08:16 - 09.04.2014
тя госпожата винаги гледа да икономиса за сметка на отрудения народец, какво и пука на нея за раята, нали тя си е добре. Призовавам всички недоволни и техните колеги на СТАЧКА. Омръзна ми да гледам как мачкат хората разни псевдополитици, монополисти и феодали. СТАЧКА СТАЧКА СТАЧКА
XYZ TUTUNDGIA06:53 - 09.04.2014
nai dobre da gi sprat,i da hodat peh na rabota,hem he ikonomisat pari,za po wisoki zaplati.
Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK

//