Янев: Безотговорно е да се говори за избори

Снимка: Infomreja.bg

"Парламентът има нужда от малко повече време"

„Парламентът има нужда от малко повече време, защото от първите дни виждаме как започна с един висок тон разговорът между партиите, но постепенно тонът се нормализира. Според мен е от изключителна важност да направим усилията да съставим мнозинство, което да успее да излъчи правителство. Ние сме готови и имаме стратегия, ако получим третия мандат. Ако тази хипотеза се осъществи, ще говорим в детайли”. Това каза пред журналисти в парламента лидерът на "Български възход" Стефан Янев.

Той посочи, че е безотговорно от първия ден на работа на парламента да кажат, че ще ходят отново на избори. Според него българските граждани искат да бъде намерен начин чрез диалог между партиите да се търсят решения.

Да се дава мнение на този етап за първия и втория мандат не е състоятелно, смята още той.

По отношение на внесените от ГЕРБ и ДБ предложения за предоставяне на военна помощ на Украйна, той изрази мнение, че това е въпрос, който не трябва да се решава от днес за утре и двете декларации трябва да бъдат обсъдени най-малко в две комисии. Янев е категоричен, че трябва по най-добрия начин да бъдат защитени българските национални интереси. Според него обаче не е проблем да не се търсят посредници, а да изнасяме директно оръжие.

„Това е бизнес и всички държави така го правят, открито, без никакви притеснения", каза лидерът на „Български възход".

Янев се обяви за машинното гласуване и против връщането на хартиените бюлетини, като заяви, че би подкрепил и електронно гласуване. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK