Яков Папарков започва в А група срещу бивш отбор

снимка: Пирин Гоце Делчев, архив

Яков Папарков и неговият Пирин Гоце Делчев ще започнат дебютния си сезон в А група с домакинството срещу Миньор Перник. Това отреди жребият за програмата на А група, който бе теглен днес.

Папарков е бивш футболист на Миньор Перник, но както заяви самият той, това е отличен момент да започне с победа сезона в А група. “Отборът от Перник не е от грандовете в родния футбол и съм сигурен, че мойте футболисти ще търсят победата от първата до последната минута в мача”, коментира за ИНФОМРЕЖА Яков Папарков.

Все още не е ясно къде ще се играе този мач. Твърде вероятно е срещата да се състои на стадион "Христо Ботев" в Благоевград, той като ремонтът на стадиона в Гоце Делчев едва ли ще бъде завършен до 11 август. При това положение неврокопчани ще разчитат и на подкрепата на футболните фенове в областния център.

Ръководството на Пирин ГД се надява съоражението да бъде готово за третия кръг, когато неврокопчани приемат шампиона Лудогорец и очакванията са стадионът да бъде пълен.

В същия този първи кръг Литекс посреща ЦСКА. Другото голямо дерби в началото на сезона е Левски - Черноморец. Шампионът Лудогорец започва с трудно гостуване на "Тича" срещу Черно море. Дербито на "железничарите" също е още на старта - Локо (Сф) - Локо (Пд).

Първенството в А група започва на 11 август. Точните дати и часове ще бъдат допълнително уточнени от БФС.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK

//