Пълна прозрачност обеща УС на Пирин ГД, монтират седалките на стадиона

снимки: infomreja.bg

Новоизбраният Управителен съвет на ФК "Пирин" - Гоце Делчев проведе днес първото си регулярно заседание в сградата на Общината. Многобройните фенове на отбора търпеливо изчакаха края на срещата, за да получат информация от първа ръка за взетите решения.

Основните дискутирани въпроси бяха финансовото състояние на клуба, селекциите, заплатите на футболистите и не на последно място интензивните строителни дейности на стадиона в Гоце Делчев, от които живо се интересува цялата общественост в региона.

Съоръжението трябва да бъде напълно готово до 5-и август, за да се изпълнят изискванията на БФС и мачовете от следващия шампионат да се играят на собствен терен. Засега е постигната договорка с Община Хаджидимово тренировките на отбора да се провеждат на тамошния стадион.

Днес с пристигането на първите нови зелени седалки, които са в унисон с цвета на фланелките на футболния новак в "А" група, започна и тяхното монтиране, обявиха от Управителния съвет, членове на който са депутатът от ГЕРБ Георги Андонов и колегата му от БСП Кирил Добрев. Спортното съоръжение ще бъде с капацитет 5 000 места, 4 500 от които седящи, уточни Андонов.

На заседанието бе решено още в близките дни да бъде подписан договор с Община Гоце Делчев за правното използване на стадиона. Преподписан е и договорът с треньора Яков Папарков, чието основно задължение е техническото изграждане на отбора.

От своя страна председателят на УС Антонио Сакаджийски отчете, че клубът има своята финансова стабилност и средствата за нормалната му работа са осигурени. Освен финансите от основния спонсор на отбора „Валтонранс” бе обявено, че се предвиждат и допълнителни приходи, като се очакват добри постъпления от продажбата на билети.

Сакаджийски заяви, че се работи усилено и по селекцията, в която основно ще бъде зачитано мнението на треньора Яков Папарков. За феновете на Пирин Гоце Делчев бе любопитно да разберат за влизането в отбора на Драги Коцев от „Локомотив”(Пловдив).  

„Ясно е, че не сме нито „Лудогорец, нито ЦСКА, Левски или Ботев (Пловдив), но пък разполагаме със своите добри финансови ресурси за селекция. Разговаряме с много играчи, които са харесани от треньора Папарков. Няма начин да няма сътресения в отбора и да има промяна в сравнение с предишната година”, бе откровен пред феновете Антонио Сакаджийски след днешното заседание на УС.

Съставът на Управителния съвет декларира още намерението си за пълна прозрачност и съвместно обсъждане с феновете на всички наболели въпроси .

В началото на септември ще бъде насрочено Общо събрание, на което пред широка аудитория от граждани и фенове ще бъде представен бюджетът на клуба за новото първенство.

„Това, което направи колегата Георги Андонов е героизъм, който не трябва да бъде забравян и пренебрегван. Той се нагърби с нелеката задача да разговаря с премиера и прояви личната си ангажираност към каузата „Пирин”, благодарение на което бяха осигурени необходимите средства за ремонтирането на стадиона. Смея да твърдя, че заслугата за това е изцяло негова и ако не бе личната му намеса, сега нямаше да има пари за модернизирането на съоръжението", заяви пред феновете народният представител Кирил Добрев.

Целият Управителен съвет след заседанието инспектира строителните дейности на градския стадион и членовете му останаха доволни от свършеното досега и от темпото, с което се работи за приключване на реконструкцията в срок.

 

снимки: infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

ЕЕЕ16:58 - 20.07.2012
БСП и ГЕРБ все повече показват,че са една и съща партия и нещата отиват към общо правителство.
Бръмбар14:35 - 19.07.2012
Тит, добре, ама да вземе да осигури и пари и за център за забавление и на жена ти, докато ти гледаш мачовете. Че иначе със скандали вкъщи как да гласуваш за втори мандат ;)
тит10:52 - 19.07.2012
Част му прави на Киро Добрев за добрите думи и признание към Г.Андонов. Надявам се, че ако позициите бяха разменени, той също щеше да постъпи така. А пътят за Г.Андонов е само един - да зарови томахавката на войната, да преглътне загубата и да работи за Г.Делчев. Това е похвално и .....единствено правилно. Да направиш нещо за избирателите без да ги дели на свои и чужди! Хората по това съдят, хората за това избират. Пък така като нищо още един мандат може да изкара. Стига наистина да осигури парите за стадиона и да гледаме мачове от А група, нямам нищо против да продължи да си депутатства. Зер Г.Юруков повече да направи за 8 години?
Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK

//