Ръководството на Пирин ГД хвърля оставка в сряда

Благомир Томов - спонсор на Пирин ГД, и Антонио Сакаджийски, снимка: infomreja.bg, архив

Ръководството на Пирин Гоце Делчев се оттегля от клуба. Новината съобщи председателят на Управителния съвет Антонио Сакаджийски. Това ще стане официално в сряда, 27 ноември, на общото събрание.

"Наистина се оттегляме. Хората в града и феновете ще могат да си изберат ново ръководство. Опитахме всичко – треньорски рокади и какво ли не, но нищо не стана. Дадохме и немалко пари", заяви Сакаджийски.

Той все пак добави, че ще продължи да помага финансово на клуба, но вече няма да е основен спонсор.

"Аз и хората около мен оставаме фенове на Пирин и ще помагаме с каквото можем. Но категорично се оттеглям от Управителния съвет", добави Сакаджийски.

След сряда се говори сред футболните среди, че временно Пирин Гоце Делчев отново ще бъде поет от Общината и кмета Владимир Москов до избиране на ново ръководство и спонсори.

В настоящото ръководство на клуба има и двама народни представители Кирил Добрев от БСП и Георги Андонов от ГЕРБ, от които се очаква повече активност по отношение на излизането от кризисната ситуация, в която изпада клубът след оставките.

Сакаджийски и неговите партньори издържаха клуба през последните близо две години и половина. В този период "Пирин" влезе в А група и запази мястото си в елита през миналия сезон, но през този изпадането му изглежда неизбежно.

В събота "Пирин" разби новака "Любимец" с 5:2 и постигна най-голямата си победа в А група.

Отборът от Гоце Делчев обаче остава на последно място с едва девет точки - на цели 11 точки от спасителното десето място.

 

Георги Андонов, Кирил Добрев и Владимир Москов

КОМЕНТАРИ

Pirin21:50 - 25.11.2013
Nema vece toto i Toni izmamata podava ostavka zashto dve godini ne se legitimiraha negovite partniori zashtoto perat pari na Koze Maze
Deko18:56 - 25.11.2013
Пърдало си беше и такова си остана, дребен мошеник не става за велики дела.Да му мисли "Марек"!
Белгаз18:28 - 25.11.2013
От Добрев и Андонов се очаква по-голяма активност, но ако има нещо за лапане.
Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK

//