Първо ОУ в Гоце Делчев каза "На добър час!" на своите седмокласници

Снимка: Infomreja.bg

И пожела на всички "Весела ваканция!"

Днес още рано сутринта дворът на Първо основно училище „Св. св. Кирил и Методий“ в Гоце Делчев се изпълни с празнично пременени ученици. Дошло беше време за официалното тържество, поставящо края на една необичайна учебна година, изпълнена с много предизвикателства.

Празникът беше открит от директора на учебното заведение Людмила Дерменджиева. Тя поздрави учениците, учителите и родителите за усърдието, проявено през годината.

В словото си госпожа Дерменджиева посочи основанията за гордост от постигнатото. Резултатите от НВО по БЕЛ в четвърти клас са отлични, а по математика – много добри. Почти половината от всичките 84 четвъртокласници завършват с отличен успех и получават грамоти. Много са и призовите места, спечелени през годината на национални състезания – Европейско кенгуру, IT Знайко, състезание по краснопис…

Гордост за училището е и постигнатият от 6.а клас годишен успех – отличен 5.61. Класен ръководител на паралелката е Надка Динева.

А тазгодишните седмокласници са постигнали по-високи резултати на НВО по БЕЛ и математика в сравнение със своите предшественици, както и по отношение на средните резултати в областта и страната.

Повече от половината седмокласници – 43-ма, приключват основното си образование с отличен успех, от тях 23-ма – с отличен 6.00. Заедно със свидетелство за основно образование, те получават плакет на училището, грамота от кмета на общината Владимир Москов и грамота „Отличник“.

Първа сред първите е Радост Герова, получила най – много точки на НВО – 91.

Обръщайки се към завършващите, директорът каза: „Скъпи седмокласници, благославяме ви. Накъдето и да поемете, бъдете смели, борбени, уверени и добри хора! Вярвайте, че имате ли цели и мечти, лесно ще намерите пътя. И не забравяйте пътечката към родното училище!"

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK

//