Путин за обстрелите на Белгород: Можем да отговорим със същото

Снимка: ЕРА/БГНЕС

Той заяви, че руските власти възнамеряват да гарантират сигурността на граничните райони

Руският президент Владимир Путин коментира съобщенията за обстрел на Белгородска област от Украйна през последните дни, съобщава БИ Би Си.

Путин каза, че руските власти възнамеряват да гарантират сигурността на граничните райони, но не уточни как точно възнамерява да направи това.

"Разбира се, можем да отговорим със същото. И срещу цивилната инфраструктура, и срещу всички други обекти от този род, които врагът атакува. Имаме собствени виждания по този въпрос и свои планове. Ще следваме това, което сме набелязали", каза Путин.

"На първо място, искам да изразя думи на благодарност и възхищение към жителите на Белгородска област и други гранични региони", каза той.

Въпреки че Путин казва, че руските войски "може" да отвърнат с удари срещу гражданската инфраструктура на Украйна, за такива удари се съобщава почти всеки ден от началото на пълномащабното нахлуване на Русия в Украйна.

Разположен близо до Белгород, Харков е постоянно обстрелван, а цели райони са унищожени от руски артилерийски и ракетен огън. Във вторник украинският президент Владимир Зеленски каза, че само през март около 200 управляеми бомби са били изстреляни по Сумска област.

По-рано Путин говори за възможността за създаване на своеобразна "буферна зона" на територията на Украйна, за да се предотврати възможността от атаки срещу Русия. /news.bg/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK