Путин на парада: Русия призовава Запада за честен диалог, но всичко е напразно

Снимка: Дмитрий Астахов/POOL/ТАСС

Путин добави, че Русия, за разлика от Запада, никога няма да се откаже от любовта към родината

Операциите се борят за хората в Донбас, за сигурността на Родината. Това заяви руският президент Владимир Путин, изказвайки се на Червения площад преди парада на победата.

„Сега тези дни се борите за нашия народ в Донбас, за сигурността на нашата родина – Русия“, каза държавният глава, визирайки парадния екипаж на военните.

Президентът каза, че Русия призовава Запада за честен диалог, но всичко е напразно. „Русия винаги се е застъпвала за създаването на система на равна и неделима сигурност, жизненоважна за цялата световна общност“, подчерта Путин. „Миналия декември предложихме да сключим споразумение за гарантиране на сигурността, Русия призова Запада към честен диалог, за намиране на разумни компромисни решения, за отчитане на интересите на другия. Всичко напразно! Страните от НАТО не искаха да ни чуят “, заяви руският лидер.

Путин добави, че Русия, за разлика от Запада, никога няма да се откаже от любовта към родината, вярата и традиционните ценности. "Никога няма да се откажем от любовта към родината, вярата и традиционните ценности, обичаите на нашите предци, уважението към всички народи и култури. А на Запад тези хилядолетни ценности, очевидно, решиха да отменят", каза президентът.

Съединените щати на практика забраниха на своите ветерани да присъстват на парада на победата в Москва, каза президентът. "Знаем, че на американските ветерани, които искаха да дойдат на парада в Москва, всъщност беше забранено да го направят. Но искам да знаят, че се гордеем с вашите подвизи", каза Путин./ ТАСС

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK