Протест в бяло! Работещите в Кюстендилската болница искат справедливо заплащане

Снимки: Infomreja.bg

Подкрепят националния протест в столицата

Работещите в МБАЛ „Д-р Никола Василиев“ – Кюстендил, се включват в националните протести. Точно в 12 часа днес те се събраха в двора на здравното заведение, за да кажат исканията си.

Поводът за днешната среща са протестите, които вървят в страната и по-специално този, който се провежда днес пред сградата на Министерски съвет за ниските доходи, към които спадаме и ние. Именно затова сме се събрали тук. Преди 4 години тръгнахме с протести от нашата болница, бяхме всички от КНСБ, Подкрепа и новият синдикат на сестрите.

Продължаваме до ден днешен малко трудно, но все още заедно да се борим с всичките тези несправедливости, които ни сполетяват. Ще бъдем непреклонни, до края и с протести, ако не се намери политически консенсус за всичко това, което се случва. Прехвалят ни като топка оттам насам, а ние оставаме все по-малко , пренатоварени сме, а парите ни намаляват“, заяви Ани Панайотова, сестра в Кюстендилската болница с 30-годишен трудов стаж.

"Всички искаме едно и също нещо – да ни се остойности труда, а пациентите да не се търгуват като стока. Не може държавните болници да се издържат само от клинични пътеки, защото това е нереално.

Нашият труд не е по-малък от този в частните болници, коментира и д-р Десислава Илиева", директор на Кръвен център – Кюстендил.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK