Променлива облачност днес

Снимка: Infomreja.bg

Понижение на максималните температури

Днес облачността ще бъде променлива, по-значителна главно над източната половина на страната и на отделни места там ще превали слаб дъжд. Вятърът отново ще се усили и ще бъде умерен и временно силен от северозапад. Преобладаващите максимални температури ще са между 10° и 15°, в София - около 11°.

Над планините облачността ще бъде променлива, по-често значителна и на отделни места над около 1500 метра ще превали слаб сняг, в масивите в Източна България - слаб дъжд. Ще духа силен, временно бурен вятър от северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 5°, на 2000 метра - около минус 3°.

Над Черноморието облачността ще бъде значителна и на места ще превали слаб дъжд. Ще духа до умерен северозападен вятър и за кратко ще се ориентира от север. Максималните температури ще са 10°-14°, температурата на морската вода е 6°-7°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Атмосферното налягане е по-високо от средното за месеца. През деня още малко ще се повиши, а през нощта ще започне да се понижава.

Слънцето в София изгрява в 7 ч. и 18 мин. и залязва в 18 ч. и 03 мин. Продължителността на деня е 10 ч. и 45 мин. Луната в София изгрява в 7 ч. и 45 мин. и залязва в 18 ч. и 18 мин. Фаза на луната: новолуние. /НИМХ/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK