Проф. Балтов: Каролев е поставен в медикаментозна кома, транспортират го в "Пирогов"

Снимка: Infomreja.bg

Със сериозна опасност за живота е

Владимир Карлоев е поставен в медикаментозна кома. Със сериозна опасност за живота е. Ще бъде транспортиран в „Пирогов“ с реанимационна линейка от Правителствена болница.

На място от МБАЛ-Разлог, за състоянието на Каролев докладваха проф. Костадин Ангелов – здравен министър в оставка, и шефа на „Пирогов“ – проф. Асен Балтов.

Те пристигнаха в болницата по-рано днес, където от полунощ е настанен Владимир Каролев след тежкия инцидент, който претърпя в Пирин в подножието на Малка Тодорка.

Проф. Ангелов зави: Сутринта, когато получихме сигнала, говорихме с д-р Велев – директор на МБАЛ-Разлог. От самото начало, откогато съм министър, всички инциденти ми се докладват и взимаме решение за транспортирането им в София. Не е първият, не е и последният случай. Веднага информирахме премиера, той разпореди да сформираме смесен екип, с който да го транспортираме в София. От Правителствена болница осигуриха линейка, той ще бъде настанен в „Пирогов“. В момента проф. Балтов организира цялата логистика в „Пирогов“. Травмите са тежки. Говорим за съчетана травма с черпно-мизъчна травма, гръдна травма и счупен глезен. Надявам се колегите да се справят с тежкото му състояние, което в момента е със сериозен риск за живота. Такъв тип травма, такъв тип поведение може да бъде направена в специализирана клиника и затова той трябва да бъде транспортиран до „Пирогов“.

Проф. Балтов обясни, че в болницата е направено най-необходимото на първия етап.

„Колегите добре са си свършили работата. Направихме консултация с д-р Георгиев, шеф на Хирургия. Сложен е гръден дрен, който се налага заради гръдната травма и счупените ребра. Направена е компютърна томография заради черепната травма. Има освен това счупване на глезена. Всичко е направено по спешност. Изисква се специализирано лечение, заради което ще бъде транспортиран с ренимобила.“

В „Пирогов“ ще бъде настанен в невро-хирургична реанимация и оттам нататък ще продължи неговото лечение. Сериозна е черепно-мозъчната травма. В момента е медикаментозна кома, това е необходимо да се запази предвид травмите.

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

tyi09:29 - 11.05.2021
Какво правят двете герберски подлоги в Разлог?
Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK