Председателят на Фондация „Българска памет” д-р Милен Врабевски с втора визита в Белица, разговоря с младите за европейските ценности

Снимки: НЧ "Георги Тодоров-1885" - Белица

Вчера в залата на туристическия информационен център към читалище „Георги Тодоро-1885” в Белица д-р Милен Врабевски проведе среща-разговор с учениците от Гимназия „Никола Вапцаров“, СОУ „Св. Св. Кирил и Методий", доброволци към Фондация „Българска памет” от Якоруда и представители на местната общност.

Домакин на събитието бе община Белица. На срещата присъства цялото общинско ръководство в лицето на председателя на Общинския съвет Ахмед Ахмед, заместник-кмета по образование и култура Сабит Гагъм, заместник-кмета по социалните дейности Красимира Мавродиева, старши експерт „Хуманитарни дейности" Крум Попов и Георги Манолов – вътрешен одитор в Община Белица. 

Вече 10 години Фондация „Българска памет” и основателят й д-р Милен Врабевски извършват активна национална политика за възраждане на българщината, родолюбието и евроинтеграцията на младите хора чрез образованието. 

Това е второто посещение на д-р Врабевски в Белица.Той разговаря с младите хора от общините Белица и Якоруда за европейските ценности, ползите от обединена Европа и мястото на страната ни като част от европейското семейство. За необходимостта България да продължи да следва пътя на евроинтеграция, начело с младите хора.

Акцентира върху създаването на родолюбивото възпитание на младите, за ролята на младите хора в развитието на европейско гражданско общество. За ползите от участията на младежите в организираните от фондацията срещи – разговори в Европейския парламент в Европейската комисия в България, за да усетят духа на Европа и се почувстват истински европейски граждани.

За одобрените проекти по "Ерзъм +", в които участват и учениците от Белица и Якоруда. За това как може да се насочат усилията с общинските власти за кариерното израстване на младите хора. За ползите от кандидатстудентски кампании, финансирани от д-р Врабевски и фондация „Българска памет”.
През април 2015 г. д-р Врабевски посети за първи път Белица и дари на Народно читалище „Георги Тодоров-1885” от фондация „Българска памет” изложба от 28 платна, посветена на Цар Борис I, с която се обособи отдел в музея. Изложбата проследява мащаба и значимостта на културно-политическата реформа на Цар Борис I и е изложена в историческия музей към читалището. 

След приключване на срещата всички участници поднесоха цветя на паметника на Апостола на свободата Васил Левски, разположен в центъра на града.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK

//