Правим секс 2 пъти седмично

снимка: infomreja.bg, архив

Почти половината от българите правят секс 2–3 пъти седмично. Това показва проучване на здравния сайт www.revita.bg, направено сред 400 мъже и жени от цялата страна. Анкетираните са на възраст между 16 и 79 години. Близо 54% от запитаните споделят, че се отдават на страстни удоволствия няколко пъти седмично. Съвсем малко са щастливците (3%) , които обичат да се гушкат всеки ден по няколко пъти.

Едва 1% изобщо не правят секс и предпочитат други приятни забавления като готвене, спорт или пазаруване. С наближаването на лятото сексуалното желание се засилва. Колкото по-топло става времето, толкова по-страстни са българите. 65% от запитаните признават, че през горещите месеци се чувстват по-секси, имат по-голямо желание за секс и дори за забранени авантюри. Флирт с непознат е най-голямото прегрешение на анкетираните. Близо 45% си позволяват да изпият чаша кафе или да потанцуват с представител на другия пол без половинката им да знае за това. Едва 8% открито споделят, че лятото ги предразполага към изневяра.

По-младите (между 16 и 19 години) и най-възрастните (над 59 години) признават, че често срещат затруднения в леглото. Мъжете обикновено не могат да получат ерекция. Дамите пък рядко стигат до връхната точка на удоволствието или изпитват болка по време на самия акт. Любопитен е и фактът, че младежите (между 20 и 30) също не се справят добре със секса. Над 68% от тях признават, че често са имали проблеми в леглото. Резултатите от проучването на www.revita.bg сочат, че най-сексуално активни са хората между 31 и 40-годишна възраст. Те правят любов редовно и почти никога не срещат затруднения.

Умората и досадата са най-честите причини, с които българите се оправдават, за да не правят секс. Почит 40% от запитаните смятат, че това е най-лесното и ефикасно обяснение. За да се измъкнат от секс, жените използват оправданието „боли ме глава”, а мъжете казват, че имат проблеми в работата.

Без притеснение 43% от анкетираните признават, че могат да издържат няколко месеца без секс и това няма да повлияе както на физическото, така и на психичното им здраве. Не са малко и тези българи (11%), които споделят, че години наред не са се отдавали на страстни ласки.

Българите са традиционалисти и залагат на шоколада, червеното вино и ядките, ако искат да се представят по-добре в леглото. Близо 30% от тях смятат тези храни и напитки са най-добрият начин да станат по-добри любовници. Все повече хора използват и природните средства. Най-добре познато е растението мака, което повишава издържливостта, тонуса и стимулира сексуалната енергия, както при мъжете, така и при жените. Господата използват мака, за да се справят с еректилната дисфункция, а дамите – за да могат по-лесно да достигнат до пълното удоволствие. Резултатите сочат още, че много от българите използват и билката разгонен козел. Тя се препоръчва при проблеми в леглото. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK