Пореден протест в София срещу зеления сертификат

Снимка: IStock

Той започна пред сградата на Президентството

Протест срещу "зелените сертификати" и ваксинацията срещу Covid - 19 се проведе и тази вечер в София, като този път той започна пред сградата на Президентството, съобщи БНР.

"Не" на задължителното ваксиниране. Първо, това е експеримент. Всеки може да погледне в Агенцията по лекарствените средства, българската и европейската. Там пише: "декември 2023-та година". Не може да бъдем експериментални мишки. Който желае - моля, но не да ни карат насила", заяви протестираща.

"Не подкрепям начина, по който се представя цялата информация и това, че карат майка ми - медицински работник, да се ваксинира задължително и ограничават моето право на труд, защото аз работя такава работа, при която се изисква малко или много да се влизам в големи търговски обекти или да посещавам различни ресторанти. Това за мен е проблем", каза мъж, дошъл на протеста.

"Човек човекът не трябва да поробва. Това, което ни се случва в момента, е точно това. Аз съм дъщеря на оцелял от холокоста и няма да позволя в моя живот фашистки методи да съществуват. Искам никой да не отнема свободата, която по право ми принадлежи", допълни гражданка.

"Всеки трябва да има правото сам да реши какво да направи - дали да се ваксинира или не, но, което за мен е притеснително от здравословна гледна точка, е какво съдържат тези ваксини. Те не поемат никаква отговорност! Ние всички сме ваксинирани, особено моето поколение, срещу всякакви - и бактериални, и вирусни инфекции, и никога никой не ни е принуждавал да подписваме такава декларация за информирано съгласие, тоест ние трябва да се съгласим, че нещото не е наред. Ето, аз съм против това!", допълни друга.

Тази сутрин протестиращи се събраха на друг протест по темата, организиран от партия "Възраждане".

Припомняме, че министърът на здравеопазването Стойчо Кацаров днес ревизира заповедта за мерките и съобщи, че сертификатът за преболедуване на коронавирус ще се счита за валиден 1 година в рамките на страната, но не и в ЕС, където важат европейски правила. Второто важно решение на МЗ е, че след първа доза ваксина ще се издава сертификат, валиден в рамките на един месец до поставяне на втора доза. МЗ прави отстъпка от четири дни за официалното въвеждане на зеления сертификат като срок.

Причината, че са получили сигнали, че трябва време на служители и други места да се подготвят. На тези, които нямат зелен сертификат и не могат да отидат на работа, ще бъдат предоставени бързи антигенни тестове безплатно, за да могат да отидат на работа. /news.bg/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK