Полицайката от село Баня - Симона Лулеова, която бе спипана с наркотици край Разлог, остава в ареста.

Днес, 31.01.2023 г., съдът уважи искането на Районна прокуратура – Благоевград, Териториално отделение – Разлог, за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо 25-годишната Симона Лулеова, обвинена за извършено от нея престъпление по чл. 354а, ал. 3, т. 1 от НК.

От показанията на свидетелите по делото се установява, че около 14,00 ч. на 28.01.2023 г. Симона управлявала лек автомобил „Фолксваген“ на пътя от Симитли към Разлог. В района на бензиностанция тя била спряна за проверка от полицейските служители.

В хода й те открили черен найлонов плик под кората в багажната част на автомобила, върху джантата на резервната гума. В него били поставени два по- малки плика, съдържащи суха зелена тревиста маса. При извършен полеви наркотест тя реагирала на канабис. Общото количество на веществото е 475 грама.

Събраните доказателства обосновават извод, че Симона Лулеова е знаела какво превозва. Първо е търсила съдействие по телефон от колега, за да узнае причината за спирането, и за по- бърза проверка, след което предала ключа за автомобила на бившия си съпруг, с което затруднила проверката по реда на Закона за МВР.

Налице е реална опасност обвиняемата да мотивира някои от лицата, които предстои да бъдат разпитани като свидетели, да дадат недостоверни показания. Количеството наркотично вещество – предмет на обвинението, налага обоснован извод, че е налице реална опасност Симона да извърши друго престъпление.

Разследването продължава под ръководството на Районна прокуратура – Благоевград.

Определението на Районния съд в Разлог подлежи на обжалване пред Окръжен съд - Благоевград.

В случай на жалба делото е насрочено за 07.02.2023 г. от 14:30 часа.

Както ИНФОМРЕЖА писа, Симона Лулеова бе задържана в събота след открита марихуана в личния ѝ автомобил при провеждането на специализирана полицейска операция край Разлог. Шофьорката се легитимирала със служебната си карта на полицай от столичното Седмо РУ.

Ако се докаже вината ѝ, 25-годишната жена я грозят от 1 до 6 години затвор и глоба от 2 до 10 хил. лв.